„Játék és valóság” A társadalmi érzékenyítés innovatív eszközei: a társasjátékok

2013 december 10

MEGHÍVÓ

Katalizátor Hálózat találkozójára, amelyet

2013. december 10-én 18.00-tól tartunk.

A beszélgetés keretében azokat a kreatív megközelítéseket mutatjuk be, amelyek a mélyszegénység élethelyzetére társadalmi érzékenyítés növelésével szólítanak meg szélesebb társadalmi csoportokat – és járulnak hozzá a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás fejlesztéséhez, a probléma megoldásának kezeléséhez.

Program:

18.00-18.10: Érkezés, ráhangolódás

18.10-19.10: Kerekasztal beszélgetés

Bass László - GYERE - Gyerekesély Egyesület, Szociopoly
Fejes József Balázs - Motiváció Oktatási Egyesület elnöke, Mentortársas

Juhász Bálint - Krétakör, Bevonó színházi megközelítések

19.10-20.00: Vita

20.00-21.00: Játék - Szociopoly és Mentortársas megismerése

Szociopoly – Gazdálkodj, ahogy tudsz…  - a játék célja, hogy mindazokat a kérdéseket (és sztereotíp válaszokat), amelyeket a szegénységgel kapcsolatban megfogalmazunk, érzünk, vagy tudni vélünk átgondolhassuk, illetve a játék folyamán kipróbálhassuk. A játék elején mindenki megkapja a ma Magyarországon elérhető támogatásokat - a játékban az nyer, akinek sikerül túlélnie a hónapot.

www.szociopoly.hu

Mentortársas: A Mentortársas segítségével a résztvevők saját bőrükön tapasztalhatják meg azokat a helyzeteket, amelyekkel a hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok találkoznak a közoktatásban és a felsőoktatásban, emellett játékos formában bővíthetik tudásukat a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok nevelése-oktatása, valamint a magyar oktatási rendszer működése kapcsán. A Mentortársas 16 éves kortól ajánlott, kiemelten javasolt a felsőoktatásban tanuló, segítő hívatásra készülő fiataloknak. A Mentortársas oktatási segédanyagként is használható, a játék kérdései, szituációi alkalmat teremtenek konkrét nevelési-oktatási helyzetek megtárgyalására.

https://www.facebook.com/mentortarsas

Házigazdák:

Kánya Kinga és Szűcs Norbert – Katalizátor Hálózat

Helyszín: Krétakör Bázis (1093 Budapest, Gönczy Pál utca 2. - a Kálvin tér mellett)
További információ: http://katalizatorhalozat.hu.